Tanker og overvejelser om køb af søskendevogn

søskendevogneudvalg

Som tredjegangsmor føler jeg mig ganske garvet indenfor babyudstyr, men som kommende førstegangsmor til pseudotvillinger, er der pludselig åbnet en hel ny verden: søskendevogn! Med omtrent 13 måneder imellem Luna og navnløse lillesøster hersker der ingen tvivl om, at det er et nødvendigt redskab til hverdagens strabadser. Men hvilken skal man dog vælge?

Jeg har grublet meget over vores behov og krav, og er kommet frem til fem vigtige punkter, som jeg gerne vil have opfyldt:

– Punkterfrie hjul. Jeg bor i København og går ofte lange ture i storbyen, hvor der ofte ligger glasskår på fortorvet. Lufthjul er derfor ikke en mulighed. I forlængelse af dette vil svingbare hjul også være rart, men ikke et decideret krav.
– Bred, men ikke for bred. Den lange udgave af søskendevogn fungerer ikke for mig, så jeg snuser primært efter de brede. Dog skal vognen kunne komme igennem en dør med standard mål, og dermed ikke være så bred igen.
– Individuelt sæde. Hvis lillesøster skal have en lur, skal Luna nødvendigvis ikke. Opdelte sæder er derfor et afgørende og uundgåeligt element!
– Vendbare sæder/styr. Jeg vil kunne have øjenkontakt med mine børn, mens de sidder i klapvognen, men også mulighed for at vende sæde eller styr, så den ene eller begge kan se fremad, hvis der opstår et behov for dette.
– Rummelig indkøbskurv. Jeg både shopper og handler dagligvarer på mine gåture, og derfor skal indkøbskurven også kunne rumme en del.

Efter lidt søgen, har jeg fundet tre følgende kandidater: Mountain buggy Duet, Bugaboo Donkey2 Duo og Emmaljunga Double Viking 735.

tresøskendevogne.png

Jeg er faldet hovedkulds for Bugaboo Donkey2 Duo, men prislejet dumler begejstringen en anelse. Med en startpris på 12.600,- er det en af de dyreste på markedet, men ikke desto mindre en af de populæreste. Vognen overholder alle mine krav, og som ekstra bonus kan den udvide levetiden som singlevogn, da chassiset kan skydes sammen. Smart!

Mountain Buggy Duet kan, ligesom modellen fra Bugaboo, konverteres til singlevogn med ekstra plads til indkøbskurv. Den vejledende pris er 6.399,95,- og punkterfrie hjul kan tilkøbes. Dog opfylder den ikke alle mine krav, da liften er vendbar, mens sædet kun kan vendes med ryggen mod styret. Alligevel er den i mine overvejelser, da jeg synes, det er ufattlig smart med mulighed for formatering til singlevogn og stor indkøbskurv. Jeg anser den som et billigere alternativ til Bugaboos luksuskaret, hvorfor jeg fortsat debaterer indevendigt om, hvor væsentligt kravet for vendbare sæder er. Dog er jeg allerede indehaver af en Baby Jogger klapvogn, hvor sædet ikke er vendbart, og det irriterer mig grænseløst. Men er det virkelig mange flere penge værd, at jeg kan have øjenkontakt med mine børn under gåturene?

Tredje kandidat er Emmaljunga Double Viking 735. Med en bredde på 73,5cm er den meget smal, men sæderne forekommer alligevel rumlige og komfortable. Vognen opfylder alle mine ovenstående krav, men efter en hurtig svingtur hos en fysisk forhandler, er jeg knap så begejstret længere. Styringen virker nemlig en smule klodset og treven i skarpere sving, hvilket får mig til at frygte at det kun bliver værre i gadebilledet. Med en vejledende pris på 8.298,- havde jeg forventet en bedre køreevne. Men den har vendbare sæder, hvilket Mountain Buggy Duet ikke har, og derfor har jeg dog ikke afskrevet den helt endnu.

Lige nu, har jeg allermest lyst til at løbe ned og inventere i en Bugaboo Donkey2 Duo, men prisen holder mig fortsat tilbage. I nogle tilfælde er jeg ikke bleg for at købe brugt, såfremt vareren stadig er i fin stand, men netop Bugaboo Donkey2 er så ny på markedet, at det ikke er en mulighed. Øv! I det hele taget er det svært at beslutte, hvor højt jeg skal vægte pris vs. kompromis. Det endelig valg må derfor være undervejs lidt endnu.